понеделник, 10 август 2015 г.

Типове кожа



Нормална кожа
Нормалната кожа е идеалното състояние. Тя е мека, гладка, здрава, еластична и съдържа достатъчно мазнини и влага. Здравата киселинна защита с рН 5.5 в областта на водно-липидния филм и роговия слой предоставя бариера срещу дехидратацията, патогените и различните вредители от околната среда.Медицинските продукти на Sebamed за грижа за кожата сa с рН 5.5 и поддържат този здравословен киселинен слой, като така подпомагат финия баланс на липиди и влага в кожата.
Чувствителна кожа
Типичните симптоми при този тип кожа са: парене, сърбеж, раздразнение, почервеняване, чувство за напрежение, опънатост и понякога лющене. Симптомите може да се прояват при стрес, вследствие на козметични и миещи препарати или външни фактори като студ, силно слънце, замърсяване на въздуха- цигарен дим и др. Особено чувствителна е кожата на лицето, която е богато кръвоснабдена и лесно може да се проникне през роговия ѝ слой. Чувствителната кожа е изключително често явление, като обикновено сухата кожа е и чувствителна, но явлението се среща и при мазна и комбинирана кожа. Всички продукти на Sebamed са дерматологично тествани и са подходящи за употреба при чувствителна кожа.
Мазна кожа
При мазната кожа се продуцира излишък от себум и поради това тя съдържа прекалено много  липидни секрети. Кожата лъщи, има отворени пори и е склонна към образуване на черни точки или акне. Тази кожа изисква цялостно, но нежно почистване. Медицинските продукти може да намалят черните точки и пъпките. Мазните кремове не са подходящи за този тип кожа. Анти акне серията Clear Faceна Sebamed е разработена специално за употреба против акне при мазна и смесен тип кожа. Всички продукти от серията са с pH 5.5, което инхибира развитието на акне-причиняващите бактерии и стабилизира киселинната мантия на кожата. Пантенолът подпомага регенарацията на кожата. Всички продукти от серията са 100% без съдържание на сапун и мазнини. Активните съставки разрушават стената на акне-причиняващата бактерия и имат антибактериален и хидратиращ ефект едновременно. Ефективно намаляват комедоните и пъпките. Цялостно почистват порите без да изсушават кожата.
Суха и дехидратирана кожа
Сухата кожа е чувствителна, груба, опъната, сърбяща и има склонност към зачервяване и лющене. На някои места като дланите и под коленете, е грапава и груба при допир. Липсват й мекота и еластичност. Върху сухата кожа, доста по-бързо се появяват и първите малки бръчици. Дехидратацията може да засегне всеки тип кожа. Дехидратацията на кожата винаги се съпътства от сухата кожа- ето защо, всяка кожа може да е и същевременно дехидратирана.
Дехидратирането на кожата може да бъде предизвикано от много фактори. Към най-честите спадат неблагоприятните климатични условия - сух въздух, силно слънце и вятър, студ, продължителен престой в помещение с климатик без овлажняване на въздуха, както и неправилно поддържане.
Сухотата на кожата често се появява като ефект от въздействието на описаните фактори, но може да се появи и като симптом на редица заболявания- атопичен дерматит, псориазис, диабет и др. или като страничен ефект следствие прилагането на някои лекарствени препарати. При много хора сухата кожа се появява с напредването на възрастта в резултат от нормалните  промени в  хормоналния баланс на организма.
Благодарение на правилна грижа, на сухата кожа може да се осигури комфорта, присъщ за нормалната кожа. Необходимо е използуването на козметични препарати, които не само облекчават външните прояви на сухота на кожата, но преди всичко отстраняват причината за този проблем: възстановяват хидролипидния слой и предоставят на кожата естествени липиди и вещества, задържащи водата.Тя има нужда от много овлажняване, но и допълнително външно приложение на мазнини. Когато е особено стресирана, този тип кожа може да се раздразни. Това може да се предотврати, чрез приложението на медицински козметични продукти от серията 
Sebamed за суха кожа. Този тип кожа изисква нежно почистване, редовна и внимателна грижа, за да се компенсира загубата на естествени липиди и влага.
Смесен тип кожа
Само лицето има смесен тип кожа. На някои места кожата може да е суха, а на други - нормална или мазна. Типична комбинация при смесения тип кожа е Т-зоната (чело, нос и брадичка) да е мазна и са контрастира със сухата кожа около очите и по бузите. Разширени са порите в средната част на лицето - на челото, по целия нос, на скулите и брадичката. Там често има черни точки и кожата лъщи. По страничните части - на слепоочията, бузите, челюстите - кожата часто е суха. Ако на пипане кожата се усеща като набръчкана, значи в тези участъци кожата е суха и дехидратирана.
Грижите за нея трябва да се състоят в премахване на черните точки и в овлажняване на страничните части на лицето. Серията 
Clear Face на Sebamed е подходяща за употреба при мазна и смесен тип кожа. Всички продукти от серията са с pH 5.5, което стабилизира киселинната мантия на кожата. Пантенолът подпомага регенарацията на кожата. Всички продукти от серията са 100% без съдържание на сапун и мазнини. Цялостно почистват и свиват порите без да изсушават кожата.
http://sebamed.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар